Projectmanagement

Projectmanagement betekent kortweg het beheersen van projecten binnen een bedrijf of organisatie. Het projectmanagement kent daarin verschillende fases;

  • organisatie van het project
  • bepaling omvang van het project
  • voorbereiding  van het project
  • planning, eventueel opdeling van het project
  • uitvoering, doorgaans bestaande uit meerdere fasen
  • afronding en oplevering van het project

Binnen Carvo maken we gebruik van diverse projectmanagement methodes. Een voorbeeld hiervan is IPMA, wat vooral doel-, en competentiegericht is. Daarnaast werken we veel met de dynamischere Agile methode, die zijn oorsprong vindt in de softwareontwikkeling, Tegenwoordig wordt Agile ook veel op overige projecten ingezet.


‘Op de weg van de meeste weerstand, kom je de mooiste dingen tegen’


Een projectmanager geeft leiding aan een afgekaderd project met een tastbaar eindresultaat. Als projectmanager kun je doorgaans niet terugvallen op routine en er wordt dan ook een groot beroep gedaan op het improvisatievermogen. Daarnaast moet de projectmanager een goede balans vinden tussen technische-, en operationele zaken inclusief het managen en de aansturing van zijn team.

Het belangrijkste instrument is echter de projectmanager zelf. Persoonlijke leiderschap is een vereiste, naast deskundigheid en vaardigheid. De projectmanager heeft het commitment nodig van alle betrokkenen; de opdrachtgever, de teamleden en de teamleiders om het project tot een goed einde te brengen.

Contactinformatie

Adresgegevens

Zonnehorst 17
7207BT Zutphen

Openingstijden

maandag t/m vrijdag:
08:30 tot 17.00 uur

(085) 079 27 92
info@carvo.nl